Обектите проектирани и изпълнени по тази технология представляват набор от готови елементи – стенни, подови и тавански панели изпълнени по следният начин:

  А. Стенни панели. Състоят се от рамка изпълнена от масивна дървесина, запълнена с топлоизолация от минерална вата, като от външната страна тя е обкована с плоча от ПДЧ или OSB. От вътрешната си страна панела е облицован с плочи от гипсфазер /гипскартон/ с дебелина 10 мм. В готовия панел се монтират предвидените по проект дограми и инсталации. Панелите се свързват помежду си с метални болтове и винтове;

  wall1_102  wall2_104  wall3_1

  Б. Подови панели. Изработват се от масивни дървени сечения, обшити с дюшеме от дъски или плоскости от ПДЧ или OSB. Върху тях се изпълняват замонолитваща настилка от бетон, топло и звукоизолация. По този начин елемента получава необходимата якост, изолационни качества и действува като сеизмична шайба;

  В. Покривна конструкция. Изпълнява се от дървени ферми с дължина или дървена гредова конструкция. . Полага се слой от изолационни фолия и желаната от Инвеститора покривна изолация: керемиди, ламарина, шиндли с минерална посипка или Ондулин.

  Г. Екстериорни работи. Конструкцията на сградата позволява изпълнението на различни решения според конкретните изисквания на Инвеститора. Възможни са следните няколко примерни решения:

  • Обшивка от гипсофазерни плоскости с минерална мазилка;
  • Топлоизолация от пенополистирол с рабицова мрежа , лепило и мазилка;
  • Дъсчена обшивка защитена с подходящи лакове;
  • Обвивка от профилирани дъски тип “ Блок хаус”;
  • Обшивка от профилирана ламарина покрита с авто емайл лак.
  • Възможно е да се монтират допълнително по желание на Инвеститора и прозорци с защитни щори от PVC, дървени жалузи, както и декоративни облицовки на част от сградата с тухли или каменни плочи.

 Д. Интериорни работи : В зависимост от желанията на Клиента сградите могат да се изпълняват до груб строеж или завършени “до ключ” шпахловани и боядисани стени и тавани или облицовани с дървена ламперия или други облицовъчни материали , различни видове подови покрития : ламинирани и масивни паркети, дюшеме или теракота. Клиентите могат да избират различни видове дограма - дървена, PVC, алуминиева. По желание на Инвеститора изпълняваме и вътрешните инсталации - електро и В и К с- или без монтаж на крайните елементи.

 

[Home] [Начало] [Каталог] [Технология] [За нас] [Галерия] [Запитване] [Строителство] [Мебели] [Контакти] [English]